Oldal kiválasztása

A babák védelmében

szajpenesz header

Meddig tart a szájpenész?

A szájpenész kezelésénél kulcs, hogy egyszerű és gyors legyen a baba érdekében. A minél gyorsabb kezelés történhet akár kizárólag természetes eredetű anyagokkal – most ehhez szeretnénk áttekintést nyújtani. 

A szájpenész minden csecsemő életében legalább egyszer előjön. A szájban, az ínyen, a nyálkahártyákon, súlyosabb esetben a garaton is fehér, lepedékes plakkok jelennek meg. Kezdetben könnyen tévesztjük össze az anyatej vagy a tápszer maradékával. Hogyan tudjuk megkülönböztetni? Próbáljuk meg letörölni. Az ételmaradékot könnyen eltávolíthatjuk a szájüregből. A szájpenész azonban egy nehezebb dolog. A szájpenészes foltokat erősen kell dörzsölnünk, ha el akarjuk távolítani. , ráadásul amikor a lepedéket leszedtük, alatta a nyálkahártya vérbő, piros, esetenként vérezhet is.

Miért probléma a szájpenész megjelenése?

A külföldi szakirodalom nem tulajdonít különösebb jelentőséget a szájpenész megjelenésének, így kezelést is csak szélsőséges esetekben ajánl rá. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a kezeletlen szájpenész súlyosodhat és terjed. Nem törvényszerű, de a legtöbb esetben a fertőzött baba nyugtalan, nehezen fogadja el az ételt. A foltok fájdalmasak lehetnek. Az elhanyagolt szájpenész a garatban, a nyelőcsőben is elterjed, majd a gyomor-bél rendszeren keresztül a széklettel, vizelettel a pelenkába jutva irritálja a baba érzékeny bőrét, gyulladást és fájó felmaródásokat okoz. Ezért fontos, hogy a megfelelő kezelést már az észleléskor megkezdjük.

A szájpenészt a Candida Albicans gomba elszaporodása okozza. A Candida évek óta az egyik legveszélyesebb fertőzésként szerepel a köztudatban. Azonban érdemes tisztában lenni vele, hogy természetes módon jelen van a szervezetünkben. Bizonyos helyzetben okoz csak problémát, -például immunhiányos betegnél, legyengült immunrendszerű embereknél vagy csecsemőknél, még nincs saját immunrendszere. 

Mit tegyünk, ha minden kétséget kizárólag szájpenésszel van dolgunk?

Az orvosok által javasolt módszer a borax-glicerines ecsetelés, azonban erről már jó ideje nem hallhatunk jókat, mivel a borax bizonyítottan mérgező hatású.

A megfelelő szerrel történő kezelés hatására 3-7 napon belül gyógyul a szájpenész. Kezelés hiányában rendkívül gyorsan terjed. Manapság már mindenki törekszik a természetes megoldásra. A vegyszermentes megoldások széles választékát szedtük össze. 

A legideálisabb szerrel a fertőzést is kezelhetjük és a környeztet is fertőtleníthetjük. Mindenki figyelmébe ajánljuk a Dr. Csabai Pharma termékeit, amikkel a szájpenészt kezelhetjük, valamint kisbabánk környezetét is fertőtleníthetjük.

A szájpenész otthoni kezelésére kiváló választást jelent a BACTEX Fogászati Pulpa biofertőtlenítő. Alap összetevője a Grape Vital Grapefruitmag kivonat. Ez a hazai piacon legrégebben jelenlévő grapefruitmag kivonat, több mint harminc éve bizonyít. Bizonyítottan antimikrobiális hatású, a vírusok, baktériumok és gombák szaporodását egyaránt gátolja. Ennek köszönhetően remek fertőtlenítő hatással bír. A BACTOEX Fogászati Pulpa Biofertőtlenítő semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz, nincs benne rákkeltő anyag. Nem tartalmaz klórt, és alkoholt sem. Nemcsak a szájpenész kezelését végezhetjük el vele, hanem a család bármely tagjának fogászati vagy szájüregi gyulladását kezelhetjük. 

A Biofertőtlenítőből az ujjunkra tekert gézlapra cseppentsünk, és ezzel nyúljunk be a csecsemő szájába. Töröljük le egyesével a fehér foltokat úgy, hogy a lepedék lejöjjön. Töröljük ki a száj minden kis zugát. Ezzel pár nap alatt gyors javulást érhetünk el. A későbbi kiújulás megelőzésére javasolt továbbá a szájüreg napi többszöri áttörlése. Akár kezelésről, akár megelőzésről van szó, javasolt a törléseket két étkezés közt végezni.

Amennyiben már a popsi bőrén is látható tünetek vannak, azt is kezelni kell. Megfelelő kezelés mellet ez is 2-7 nap alatt javul. A kezeletlenül hagyott bőr egyre jobban begyullad, felmaródik, sajnos akár vérző sebek is keletkezhetnek a baba bőrén. Ebben az esetben már szükséges a bőrfelület fertőtlenítése is, valamilyen gombaellenes készítménnyel való kezelése és a szokásos popsi krém használata. Ha környezet és gyermekbarát megoldást keresünk, használjuk a Dr. Csabai féle BACTOEX Köröm és Bőrecsetelő oldatot!

A BACTOEX Köröm és Búrecsetelő oldat bármilyen gyulladásos bőr- és körömproblémára alkalmazható. Mivel nemcsak gyulladás csökkentő, de fertőtlenítő hatású is, így a baba popsijának a kezelésénél egy lépésben tudhatjuk le a fertőtlenítést és a gomba kezelését. Széles spektrumon fertőtlenít, elpusztítja a gombák, vírusok és baktériumok jó részét. Vegyszer, alkohol és klórmentes. Az előző szerhez hasonlósan nagyon széles körben alkalmazható, így használhatjuk a családi többi tagján is. Minden pelenkázásnál tiszta vízzel mossuk le a pici bőrét, majd ecseteljük a BACTOEX ecsetelővel, kicsit hagyjuk száradni és kenjük rá a hámosító kenőcsöt. 

De honnan kapta el?

A rosszul fertőtlenített cumik, cumisüvegek, kiskanál, pohár, bármilyen tárgy, ami babánk szájába kerül, fertőzés forrás lehet. Régen ezeket kiforralták. Forrásban lévő vízbe tették, 15-20 percig folyamatosan hagyták forrni, hogy elpusztuljanak a kórokozók. Hagyták teljesen kihűlni, majd kiszedték és kiszárították a használat előtt az eszközöket. Ne érezzük magunkat rossz szülőnek, ha egyszerűen erre nincs időnk. Van vegyszermentes megoldás!

A legegyszerűbb megoldás a BACTOEX Gyerekjáték és Kellékek spray. A Dr. Csabai Pharma oldalán beszerezhető termék biológiai úton lebomló. Fertőtlenítő hatását jórészt a Grape Vital grapefruitmag kivonatnak köszönheti. Elbánik minden ismert kórokozóval, ami a gyermekek környezetében, vagy akár gyermekközösségekben megtalálható. Nem tartalmaz káros anyagot, így bátran használhatjuk babánk környezetében. Csak fújjuk a fertőtleníteni kívánt eszközökre vagy felületekre, majd hagyjuk megszáradni.

Amennyiben az anya mellbimbóját is szükséges kezelnünk, tökéletes megoldás a BACTOEX Köröm és Bőrecsetelő.